Categorie archief: Algemeen

Mi6 does it again.

De geheime dienst van Engeland is wat naïef als het gaat om de impact van internet. Het nieuwe hoofd (codenaam C) van de Britse geheime dienst MI6 ligt onder vuur omdat zijn vrouw persoonlijke details op haar Facebook had geplaatst. Foto’s van zijn kinderen, vakantiefoto’s, maar ook het adres van de privé woning zijn openbaar dankzij Facebook. Ze had haar profiel niet afgeschermd, waardoor het in potentie voor ongeveer 200 miljoen leden van Facebook te zien was……

Het is niet de eerste keer dat Mi6 ‘gevoelige’ informatie laat rondslingeren. Naast het meenemen van papieren naar huis en in de metro, zal nu ongetwijfeld een verbod komen op het gebruik van sociale netwerken door familieleden van MI6.

A little more conversation.

Een Brits koppel, elk 101 jaar oud, zijn 81 jaar getrouwd. En nog steeds houden ze van elkaar. Op de vraag naar hun ‘geheim’, luidde het antwoord even eenvoudig als krachtig: “Geven en nemen..”

Empathie! Ofwel: inlevingsvermogen. Dat is de achterliggende “techniek” om te kunnen geven en nemen. 
Geven, geven, geven en pas daarna nemen!
Geven en nemen; ook de volgorde is belangrijk!
Waarom je eerst (meerdere malen) moet geven voordat je kunt nemen…

“Leven en laten leven”. “Geven en nemen”. Twee overbekende spreuken. Maar zijn we ze niet vergeten in onze manier van zakendoen? Ik vrees van wel. Op vrijwel alle afdelingen van ieder bedrijf verloor men de laatste jaren de kracht en de dubbele bodem van deze twee magistrale spreuken uit het oog. Een kapitale fout, waarvan u en ik dagelijks de gevolgen aan den lijve voelen!

Of u nu contact heeft met iemand van ‘verkoop’ of de ‘service, het welgemeend begaan zijn met de klant ontbreekt steeds vaker. Maar ook bij menig marketeer doen beide motto’s al lang geen belletje meer rinkelen. Een bron van dagelijkse frustratie, geef toe. Of het nu gaat om de onvriendelijke callcenter medewerker bij het telecombedrijf, of een telefonisch gesprek met een automatisch pratende dame aan de andere kant van de lijn, het ergert of irriteert ons, bewust of onbewust, al was het maar heel even.

Accepteert u nog langer een gebrek aan interesse in de klant, het ontbreken van passie en empathie binnen uw bedrijf? Het kan anders, het moet anders! “A little more conversation”, alstublieft!