Categorie archief: Social Media

Linked-in….to what?

Leuke parodie op Linked-in en alle andere social network-sites. Zin of onzin? I am LinkedIn, FaceBooked, Twiterred….. Wordt het nut overschat, is het belangrijker om te kunnen zeggen: “I am networked” of gebruik je het gewoon niet goed als je geen job-offer via deze social network sites hebt ontvangen..? Is being there belangrijk en iedereen not being there zijn kansloos….?!

Bloemen via Facebook.

De eerste Facebook-winkel is al enige tijd een feit. Het gaat om een bloemenwinkel waar mensen die lid zijn van Facebook, bloemen kunnen bestellen en laten bezorgen.
Er zijn ambities om de komende tijd steeds meer winkel mogelijkheden in te bouwen. Vooral grote distributieketens en grote elektronicazaken zouden geschikt zijn voor de applicaties van Facebook.

Consumenten schitteren in hun eigen commercial.

De belgische mobiele provider Proximus is een generation movie project gestart. Op hun site kan iedereen foto’s uploaden, die moeten lijken op het voorbeeld plaatje. Uiteindelijk heeft Proximus alle foto’s achter elkaar geplakt, waardoor een vrolijke reclame film ontstaat.
900 jongeren hebben zich voor dit project geregistreerd en hebben in totaal 2.000 foto’s ge-upload. 472 hiervan zijn geselecteerd voor de commercial van Proximus Generation. Hierdoor spelen 235 belgen nu dus een rol in de commercial die in het voorjaar op TV was te zien.

Marketing in ontwikkeling.

Alweer een wat oudere video, maar zeker de moeite waard om te bekijken. Al is het alleen maar om de vormgeving van de video.
De video geeft een goede weergave van de ontwikkelingen die impact hebben gehad op de adverteerder – consument-relatie. Met als belangrijkste redenen: mobiliteit, individualisme, internet en convergentie. Consequentie van dit alles, is dat de consument dagelijks wordt gebombadeerd met informatie.

Door de komst van Social Media is het er voor zowel de consument als adverteerder niet makkelijker op geworden.