The web is dead, long life the internet.

In augustus 2010 stond er in Wired een artikel met als titel: “The Web is Dead. Long Live the Internet”. Dit artikel geschreven door Chris Anderson en Michael Wolff, heeft wereldwijd voor aardig wat rumoer gezorgd.
Wired beschrijft het einde van het Web (“The Web is Dead”), Forrester noemt het de opkomst van het “Splinternet”. Beide beschrijven eenzelfde trend. De consumptie van informatie en entertainment verloopt niet langer enkel en alleen via internet maar via verschillende devices, apps en technologieen. Een voorbeeld uit het Wired artikel:

“You wake up and check your email on your bedside iPad that’s one app. During breakfast you browse Facebook, Twitter, and The New York Times three more apps. On the way to the office, you listen to a podcast on your smartphone. Another app. At work, you scroll through RSS feeds in a reader and have Skype and IM conversations. More apps. At the end of the day, you come home, make dinner while listening to Pandora, play some games on Xbox Live, and watch a movie on Netflix’s streaming service.”

Je hebt een dag op internet doorgebracht, maar niet op het Web. Anderson en Wolff, de journalisten van Wired, constateren een belangrijke verschuiving van een wijd open web naar een semigesloten platform dat het internet weliswaar gebruikt voor het transport van data, maar vervolgens niet de traditionele browser als weergever van deze data. “De opkomst van het iPhone-model, aldus Wired, een wereld waar Google niet kan crawlen en HTML niet domineert. Een wereld van video, apps, tablets, consoles en mobiele aparaten.”

Een uitdaging. Want hoe gaan we vervolgens alles aan elkaar knopen om unieke gebruikers en intenties te kunnen identificeren….?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>