Geven, geven, geven en pas daarna nemen!


We leven in een tijdperk dat gekenmerkt wordt door ‘interactief internet’. Het is dus gedaan met het eenzijdig schreeuwen van de daken hoe goed uw merk is. Het is gedaan met het verstoppen van uw gebreken. Het imago volledig zelf bepalen, zo nodig manipuleren? Vergeet het! Want uw klant beschikt vandaag over enorm veel informatie, in een handomdraai beschikbaar. U behandelde een klant onheus? Het ontbrak u aan fatsoen? Een gebrekkige service verleent? Ontoereikende producten of diensten? Dan loopt u de kans dat uw mondige klant zijn mening via het web deelt met zijn contacten.

Kortom: mond-op-mondreclame moet nu, meer dan ooit, prioriteit ‘numero uno’ zijn. Want voortaan praat men niet alleen op de hoek van de straat en bij de bakker over merken maar ook en vooral op het internet. Mond-op-mondreclame offline én online; twee commerciële veldslagen die niet onderschat moeten worden!

Dus… oprechte passie wordt opnieuw een basisvereiste! Een goed product: mooi. Een perfect geleverde dienst: knap. Een goede service: perfect. Maar wat met de gratis nootjes bij het drankje? De extra’s? U verkoopt schoonmaakproducten: geef schoonmaaktips. U baat een drankenhandel uit: verspreid leuke recepten. Ontwikkel rondom uw producten en/of diensten een leefwereld, waar er meer te krijgen is dan dat waar de klant naar op zoek is.

Welke meerwaarde biedt u? En dan heb ik het niet over het zomaar weggeven van kortingsbonnen of cadeautjes. Nee, ik bedoel beleving. Laat dat wat u aanbiedt, leven! Uw klant wordt/is zo tevreden dat hij onbewust één van uw beste verkopers wordt; uw onvoorwaardelijke fan!
Maar maak u geen illusies. U moet eerst onvoorwaardelijk en onophoudelijk geven, geven, geven, alvorens u denkt te kunnen nemen. Wees dus oprecht en geduldig. Uw klant enkele malen extra adviezen geven of gedurende enkele maanden een periodieke nieuwsbrief uitsturen, maakt van u niet meteen de ‘gulle gever’……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>