YouTube in HD en TV via Xbox.

tv

Na Vimeo gaat ook YouTube zijn beeldkwaliteit verhogen. YouTube gaat films opslaan en streamen in de volledige high-definition kwaliteit die je tegenwoordig krijgt als je filmt met een moderne videocamera. De snelheid van je computer en je internetverbinding zijn uiteraard wel van invloed op de kwaliteit van de beelden.
Met de huidige breedband/glasvezel oorlog in Nederland is een supersnelle verbinding tegenwoordig voor iedereen mogelijk. Deze snelheden gecombineerd met steeds meer HD-content vormen wederom een grote bedreiging voor de aloude TV.

Maar de aanval op de traditionele tv-aanbieders als Ziggo, UPC en KPN komt ook van een andere hoek: Microsoft is bezig met televisie omroepen om televisie uitzendingen te gaan vertonen op de Xbox 360. Via Xbox live, internetdienst van de spelcomputer, kan er digitale televisie worden gekeken zonder dat er kabeltelevisie of ethertelevisie (Digitenne) nodig is.

In Engeland is het product inmiddels uit z’n testfase. Engelse bezitters van een Xbox 360 kunnen vanaf oktober films en series bekijken van enkele grote Britse tv aanbieders. Ook in Frankrijk probeert Microsoft voet aan de grond te krijgen door een overeenkomst te sluiten met Canal+. In Nederland is het nog niet zover maar er zijn wel al gesprekken gaande met RTL en SBS.
Microsoft heeft tot nu toe zo’n 10 miljoen exemplaren van de Xbox 360 verkocht in Europa. Van dit 10 miljoen heeft ongeveer 7 miljoen toegang tot internet. Microsoft volgt Sony en Nintendo op wat televisie doorgifte betreft. Beide bedrijven werken al langer aan manieren om tv bij de consument te brengen. In Engeland kunnen Sony en Nintendo gebruikers al langere tijd naar de BBC kijken. In Nederland is het voorlopig nog even wachten op tv diensten via de Xbox.

Een gedachte over “YouTube in HD en TV via Xbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>